Un serial despre gay a fost premiat de o organizaţie catolică

164

Duminică, 29 aprilie, organizaţia Catholics in Media a organizat a XIX-a ediţie a premiilor CIMA, care premiază filme realizate de personalităţi şi producţii ce promovează valorile catolică în mass media.

Unul dintre premiile controversate a fost acordat serialului american "Modern Family" („Familia modernă"), care surprinde ipostaze de viaţă ale unei familii alcătuite dintr-un cuplu gay şi o fetiţă vietnameză, pe care cei doi bărbaţi au adoptat-o.

Potrivit CIMA, serialul reflectă toate problemele cu care se confruntă o familie modernă, ne-tradiţională şi „demonstrează că familia de tipul bărbat + femeie + 2 sau 3 copii este un model învechit", relatează site-ul LifeSiteNews.

Organizaţia recunoaşte că premiul acordat a stârnit controverse şi că, în urma decernării premiilor, CIMA a primit mesaje şi e-mailuri care le-au criticat decizia. Totuşi, CIMA insistă că a urmat exemplul lui Iisus Christos, care „Şi-a deschis braţele oricui, primind pe toţi şi conndamnând pe niciunul".

În plus, CIMA a subliniat că serialul „face ca voia lui Dumnezeu să fie mai bine înţeleasă" şi „ne ajută să înţelegem mai bine ce înseamnă să faci parte dintr-o familie".

Cu toate că toate cele 48 de comentarii scrise de cititori la articolul de pe site-ul citat susţin că decizia CIMA nu este conformă cu poziţia Bisericii Catolice, deocamdată Biserica Catolică nu a emis niciun comunicat.