Anuarul catolic dezvăluie un boom al vocaţiilor pentru diaconatele permanente

29

Numărul de credincioși catolici, la nivel mondial, a rămas și anul acesta, în jurul valorii de 1,214 miliarde, a relevat ediţia de 2013 a Anuarului Pontifical.

Raportat la tendinţa generală a populaţiei lumii, numărul credincioșilor catolici a fost ușor mai ridicat, numărul noilor credincioși depășind ușor numărul de nou-născuţi înregistraţi în perioada 2010-2011. În ceea ce privește numărul de preoţi, acesta a crescut. Trendul se datorează, în mare parte, creșterii vocaţiilor din Asia și Africa. Această creștere a compensat pentru declinul de 9 procente înregistrat în Europa.

În schimb, numărul femeilor care au devenit călugăriţe a scăzut cu 10% în ultimul deceniu. Cea mai interesantă statistică, notează Radio Vaticana, a fost că numărul vocaţiilor pentru diaconatele permanente din Europa și Statele Unite a crescut, în ultimii 10 ani, cu circa 40%.

Ediţia 2013 a Anuarului Pontifical a fost prezentat înaintea Suveranului Pontif luni dimineaţa, de către secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Tarcisio Bertone și vicesecretarul de stat arhiepiscopul Angelor Becciu.