Catolicii cred că mass-media exagerează

16

    Un sondaj realizat de CBS şi New York Times arată că Papa Benedict al XVI-lea se bucură de o încredere sporită în rândurile catolicilor, în ciuda faptului că, în ultimele luni, lumea catolică a fost zguduită de scandalurile privind acuzaţiile de pedofilie. Popularitatea Papei este în creştere faţă de luna martie, mulţi catolici considerând că modul în care problemele bisericii sunt reflectate în presă este unul exagerat. 64% dintre respondenţi consideră că mass-media a fost mult mai dură vizavi de problemele Bisericii Romano-Catolice în comparaţie cu modul în care s-a raportat la alte religii.      Unu din zece catolici a declarat că rapoartele despre cazurile de pedofilie l-au determinat să se întrebe dacă să rămână membru al bisericii sau nu. Unii au recunoscut că scandalurile repetate i-au influenţat în sensul diminuării donaţiilor făcute bisericii.(sursa: catholic.org)

    Un sondaj realizat de CBS şi New York Times arată că Papa Benedict al XVI-lea se bucură de o încredere sporită în rândurile catolicilor, în ciuda faptului că, în ultimele luni, lumea catolică a fost zguduită de scandalurile privind acuzaţiile de pedofilie. Popularitatea Papei este în creştere faţă de luna martie, mulţi catolici considerând că modul în care problemele bisericii sunt reflectate în presă este unul exagerat. 64% dintre respondenţi consideră că mass-media a fost mult mai dură vizavi de problemele Bisericii Romano-Catolice în comparaţie cu modul în care s-a raportat la alte religii.

     Unu din zece catolici a declarat că rapoartele despre cazurile de pedofilie l-au determinat să se întrebe dacă să rămână membru al bisericii sau nu. Unii au recunoscut că scandalurile repetate i-au influenţat în sensul diminuării donaţiilor făcute bisericii.(sursa: catholic.org)