Conferinţă de sănătate la Vatican

26

Vaticanul a anunţat cea de-a 26-a conferinţă internaţională organizată de Consiliul Pontifical pentru Consiliere Pastorală pe probleme de sănătate. Organizatorii şi-au exprimat speranţa că întâlnirea va accentua caracterul sacru al vieţii şi demnitatea fiinţei umane.

În cadrul conferinţei, care va avea drept temă sănătatea, îngrijirea pastorală şi trăirea vieţii în lumina învăţăturilor Papei Ioan Paul al II-lea, se vor ţine prelegeri şi se vor împărtăşi experienţe pastorale, informează ekklesia.co.uk.

Participanţii la conferinţă vor să se asigure că noul Suveran Pontif predă din „Evanghelia vieţii" şi că acest fapt se traduce în activitatea sa pastorală, a asistenţilor medicali şi a tuturor bărbaţilor şi femeilor care au bunăvoinţa de a-şi ajuta semenii aflaţi în suferinţă, a declarat arhiepiscopul Zygmunt Zimowski, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Consiliere Pastorală pe probleme de sănătate.

Această referire vizează în mod direct determinarea lui Papa Benedict de a nu accepta nicio schimbare a poziţiei Bisericii Catolice în ceea ce priveşte problemele legate de bioştiinţă şi reproducere. Atitudinea Pontifului în acest sens a fost aspru criticată, fiind considerată mult prea restrictivă şi dăunătoare.

Conferinţa va reuni asistenţi medicali, reprezentanţi ai altor biserici şi confesiuni religioase şi 42 de prelaţi. În total, vor participa 685 de persoane din 70 de ţări.