Vaticanul aduce Geneza la Bienala de Artă de la Veneţia

65

Vaticanul se întoarce la tradiţa de acum câteva secole de „patronaj al artelor", cu prima expoziţie din cadrul Bienalei de Artă de la Veneţia, unde va avea un pavilion inspirat din Biblie, despre Creaţiune și Apocalipsă.

Din detaliile oferite de Vatican, expoziţia „Creation, Un-Creation, Re-Creation", care se va deshide pe 1 iunie, nu conţine artă religioasă, adică cruci, imagini cu Madonna sau obiecte sacre care s-ar putea găsi în bisericile catolice. Lucrările vor explora teme precum Creaţiunea și au fost executate de către artiști contemporani recunoscuţi la nivel internaţional, inclusiv fotograful ceh Josef Koudelka, scrie AP.

Tema aleasă de Massimiliano Gioni, directorul celei de-a 55-a ediţii a Expoziţiei Internaţionale de Artă – La Biennale di Venezia, este "Il Palazzo Enciclopedico/ The Encyclopedic Palace". Expoziţia va avea loc între 1 iunie şi 24 noiembrie, iar previzionarea se va desfăşura în perioada 29 – 31 mai, informează Mediafax.

Anul acesta, proiectele care vor reprezenta România la Bienală, la secţiunea Participări Naţionale, se vor realiza în două spaţii expoziţionale: Pavilionul României din Giardini della Biennale şi Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.