Calendar scandalos despre patimile lui Iisus

76

Episcopul din Mallorca a fost şocat de proiectul realizat de un grup de tineri catolici, care au pozat nud pentru un calendar cu tema „patimile lui Christos". Calendarul „nu respectă simbolurile creştine şi este lipsit de sensibilitate faţă de sentimentele credincioşilor catolici", a declarat episcopul.

Calendarul prezintă imagini cu tineri dezbrăcaţi care participă la Cina cea de taină, care îşi acoperă zonele intime cu coifuri de soldaţi romani sau care ridică crucea pe care este răstignit Christos, notează guardian.co.uk.

„Este o idee originală şi îndrăzneaţă care a apărut datorită faptului că suntem tineri şi am vrut să facem ceva nou", a declarat Antoni Compani, unul dintre tinerii care au pozat nud. Se pare că intenţia grupului de tineri catolici a fost să realizeze acest calendar pentru a strânge fonduri.

Calendarul marchează cea de 20-a aniversare a asociaţiei catolice de tineret Davallament, asociaţie care pune în scenă, anual, cu ocazia Paştelui, scenele patimilor lui Iisus, însă în variantă îmbrăcată.

Joan Magro, primarul oraşului Sant Joan, a declarat că iniţiativa tinerilor i se pare originală. „Fotografiile sunt artistice, iar modelele arată ce au de arătat."