Catolicii americani îl susţin în masă pe Papa Francisc

142

Un procent mare dintre catolicii americani (68%) sunt de acord cu Papa Francisc cu privire la atenţia prea mare acordată căsătoriilor homosexuale, avortului şi mijloacelor contraceptive, arată un sondaj publicat pe 4 octombrie.

Sondajul naţional, realizat de Universitatea Quinnipiac (SUA), arată că un procent mare dintre americani sunt de acord cu afirmaţia Papei.

Totodată, sondajul arată că americanii sunt susţinători puternici ai căsătoriilor gay, şase din zece catolici fiind de acord cu ele şi trei din zece opunându-se. Procentul de susţinere este mai mare decât media naţională de 56%, chiar dacă încalcă învăţătura Bisericii Catolice, care se opune căsătoriei gay.

Un alt aspect este popularitatea mare de care se bucură Suveranul Pontif. Dintre catolicii americani, 53% au o părere bună, 36% au o părere foarte bună, în timp ce doar 4 procente au o părere negativă despre Francisc.

Noul papă este foarte bine privit, în comparaţie cu Papa Benedict al XVI-lea, care a demisionat în luna februarie a acestui an şi care se bucura de o opinie bună (58%) şi foarte bună (16%), într-un sondaj din martie 2013.