Catolicii, încurajaţi să redescopere maternitatea

59

Preşedintele Academiei Pontificale pentru Viaţă, arhiepiscopul Ignacio Carrasco de Paula a declarat pentru Catholic News Agency că e nevoie de o redescoperire a definiţiei originare a maternităţii ca dar din partea lui Dumnezeu.

„Reacţia la vestea că o femeie va deveni mamă ar trebui să redevină ceea ce a fost din totdeauna: o bucurie," a declarat Carrasco. Arhiepiscopul a adăugat că vestea trebuie salutată cu „felicitări", nu cu „'îmi pare rău', aşa cum se spune oamenilor care sunt bolnavi."

 Prelatul a amintit că Academia Pontificală pentru Viaţă s-a concentrat anul acesta pe domenii: trauma post-avort, băncile de celule stem şi tratamentele pentru infertilitate.

El a precizat că este important să se discute „dacă există sau nu vindecare pentru trauma post-avort." De asemenea, e nevoie de o poziţie fermă în ceea ce priveşte băncile de celule stem, întrucât fenomenul şi-a dezvoltat deja periculos de mult latura economică. Carrasco a nuanţat totodată faptul că tratamentul pentru fertilitate implică probleme serioase morale ca urmare a manipulării, a selecţiei şi a distrugerii de numeroşi embrioni umani.

(Foto: photohome.com)