Credincioşii cred că este important să vorbească despre credinţa lor, dar nu o fac

53

Cei mai mulţi dintre credincioşii protestanţi din Statele Unite ale Americii, care frecventează biserica, consideră că este important şi necesar să împărtăşească credinţa cu cei necredincioşi. Un studiu recent, realizat de Life Way Research arată însă că acest lucru se întâmplă destul de rar.

Studiul relevă faptul că 80% dintre cei care frecventează biserica o dată sau de mai multe ori pe lună cred că este responsabilitatea lor directă şi personală de a vorbi altora despre credinţa lor. Cu toate acestea, 61% dintre aceştia nu au mărturisit niciunei persoane despre credinţa lor în ultimele şase luni.

Un alt răspuns surprinzător a fost acela că trei sferturi dintre credincioşi declară că sunt capabili să vorbească despre Biblie, în timp ce doar 12% declară că nu au încredere să deschidă discuţii religioase cu cei necredincioşi. Însă, în ciuda încrederii mari în propriile cunoştinţe, 25% au împărtăşit credinţa numai o dată sau de două ori în ultimele şase luni, în timp ce doar 14% au făcut-o de trei sau de mai multe ori în ultima jumătate de an.

La întrebarea „De câte ori aţi invitat pe cineva la biserică?", aproape jumătate (48%) dintre credincioşi au răspuns „niciodată". Aproape 33% au invitat pe cineva o dată sau de două ori, iar 19% au făcut-o de trei sau de mai multe ori în ultimele şase luni.

Datele studiului vor fi folosite pentru realizarea unui chestionar pentru credincioşi, numit „Transformational Discipleship Assessment" (TDA). Evaluarea aceasta va avea scopul de a-i ajuta pe pastori şi pe membrii comunităţilor să verifice dezvoltarea spirituală individuală şi colectivă.