Creştinii se unesc pentru a pune capăt comerţului ilicit cu arme

140

Tratatul pentru Comerţul cu Arme este un efort semnificativ depus de către diferite grupuri cu scopul de a crea legi uniforme care să împiedice comercializarea armelor pe piaţa neagră şi care să responsabilizeze guvernele faţă de comerţul internaţional cu arme nereglementate.

În luna iulie, multe dintre naţiunile lumii se vor întâlni la New York pentru a discuta despre posibilitatea de a împiedica vânzările de arme de către dealerii de pe piaţa neagră către ţările care sprijină grupări teroriste, relatează Christian Post.

În centrul acestei mişcări se află 3.500 de congregaţii creştine, în principal biserici evanghelice, care s-au unit în februarie pentru a posti şi a se ruga pentru această problemă. Încurajaţi de sprijinul din partea American Values Network, creştinii s-au unit pentru a pune astfel presiune asupra afacerilor internaţionale.

„Biserica este chemată să fie mărtoră la o lume mai bună”, se arată pe site-ul AVN.

În timp ce unele state pun în aplicare legile, fisurile din fiecare sistem în parte şi legile care se schimbă de la un stat la altul duc la un venit de 2,2 miliarde de dolari din armele importate începând cu anul 2000 – toate provenind din ţări care au în prezent embargouri de arme, potrivit Oxfam, organizaţie pentru drepturile omului. „Tratatul pentru Comerţul cu Arme ar fi primul acord care ar stabili standarde internaţionale pentru vânzarea de arme şi ar închide aceste fisuri (stabilite de state în mod individual),” se mai arată pe site-ul AVN. Pe lângă bani, comerţul ilicit mai înseamnă „mii de civili omorâţi în întreaga lume” cu aceste arme.