Proteste de amploare ale creștinilor din Pakistan

144

Sute de creștini pakistanezi au protestat în stradă faţă de gestul radical al asasinării ministrului Shahbaz Batti, singurul ministru creștin din guvernul Pakistanului.

Demonstranţii au protestat în provincia Punjab, unde este concentrată o mare parte a comunităţii creștine din Pakistan. Protestatarii au cerut autorităţilor guvernamentale să facă dreptate și să îi pedepsească pe vinovaţi.

Un grup foarte mare de creștini s-a adunat pentru proteste în orașul Gorja, unde au fost asasinaţi, până acum, 9 creștini. Șapte dintre aceștia au fost arși de vii, în 2007.

Presa locală a notat amploarea protestelor și atitudinea agresivă a manifestanţilor ca pe un lucru rar observat la minoritatea creștină din Pakistan, conform guardian.co.uk.

„Este o situaţia tragică. Facem un apel către întreaga lume să ne ajute cumva", a declarat Yousaf Nishan, cumnatul ministrului asasinat.

„Poate că ucigașii au scăpat de la locul crimei, dar adevăratul vinovat este știut de toată lumea: o stare de spirit extremistă care s-a extins în lung și în lat cu sprijinul unor instituţii ale statului", a notat un editorialist de la ziarul Dawn.

Minoritatea creștină reprezintă 5% din populaţia de 180 de milioane de locuitori ai Pakistanului.