Documentarul „Adventiştii 2” va fi lansat în această toamnă

208

Casa de producţie Journey Films, care a realizat peste 30 de filme documentare pe teme de religie, credinţă şi spiritualitate, a anunţat lansarea, în această toamnă, a documentarului „Adventiştii 2" la postul public de televiziune PBS.

Filmul este continuarea documentarului „Adventiştii", care a spus povestea credincioşilor adventişti de ziua a şaptea – unii dintre cei mai sănătoşi oameni din lume. După ce prima parte a analizat stilul de viaţă adventist, prin prisma dietei adventiştilor, cea de-a doua parte pune accentul pe rolul important pe care îl joacă adventiştii care oferă servicii de sănătate din întreaga lume.

„Adventiştii 2" este alcătuit din şase istorisiri din întreaga lume, despre adventişti care lucrează pe malurile Amazonului, în Malawi (Africa), în Haiti, în China şi în Republica Dominicană, informează Adventist Today.

Casa de producţie nu este afiliată în niciun fel cu Biserica Adventistă, iar regizorul Martin Doblmeier, care este şi preşedinte al Journey Films, nu este membru al acestei biserici. Însă stilul de viaţă al credincioşilor l-a fascinat încă de la început. „Adventiştii trăiesc în medie cu şapte până la zece ani mai mult decât ceilalţi oameni, deoarece iau în serios noţiunea că trupul este „templul lui Dumnezeu". Această credinţă le-a influenţat obiceiurile de sănătate… şi a determinat angajamentul de a construi spitale şi clinici în întreaga lume. Aceasta este una dintre cele mai inspiratoare povestiri din câte am cunoscut până acum", a declarat Doblmeier.