Episcop german sfidează Vaticanul pentru a-i împărtăși pe divorţaţi

109

Episcopul Gebhard Fürst din Stuttgart a declarat recent în faţa unei adunări laice că deși divorţul este ceva de neconceput pentru Biserica Catolică, episcopii germani le vor permite persoanelor divorţate sau recăsătorite să se împărtășască, în ciuda instrucţiunilor clare împotriva aceste practici primite de la Vatican.

Vorbind în faţa Comitetului Central al Catolicilor Germani, Fürst a spus că Biserica Catolică trebuie să ia în considerare „realitatea concretă" a multor cupluri și familii de credincioși, spunând că aceștia sunt mâhniţi și nerăbdători, tot așteptând să se ia o decizie pozitivă în privinţa împărtăţaniei.

În urma unor comentarii făcute recent de papă, oamenii se așteptau ca biserica să își schimbe poziţia pe această problemă. Însă aceste așteptări au fost definitiv înfrânte de un articol al șefului Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei, de la Vatican, care a reiterat faptul că biserica nu poate să accepte divorţul, iar cei care s-au recăsătorit sunt într-o stare perpetuă de păcat, comiţând adulter.

„Conștiinţa fiecărui individ este legată de această normă, fără excepţie", citează Life Site News. Permiterea împărtășaniei pentru cei divorţaţi sau recăsătoriţi „ar cauza confuzie printre credincioși cu privire la învăţăturile bisericii despre indisolubitatea căsătoriei", a încheiat el.