Episcopalienii binecuvântează căsătoriile homosexuale

21

Biserica Episcopală va deveni cea mai mare denominaţiune religioasă din Statele Unite care să aprobe un rit pentru binecuvântarea căsătoriilor homosexuale.

Episcopii întruniţi luni la o conferinţă în Indianapolis au convenit asupra acestei propuneri. Decizia ar trebui să intre în vigoare în luna dcembrie, făcând din Biserica Episcopală, o instituţie independentă, afiliată cu anglicanismul global, cea mai mare biserică din SUA care să ţină o liturghie pentru căsătoriile gay.

În trecut, episcopii se împotriveau adoptării unei asemenea măsuri, dar luni propunerea a trecut cu 111 voturi pentru, 41 împotrivă şi 3 abţineri. Convenţia a mai aprobat includerea transsexualilor pe lista celor care nu trebuie să fie discriminaţi la accederea unei poziţii în biserică, ca pastori sau ca şi conducători.

„Astăzi Biserica Episcopală a susţinut demnitatea umană a unui segement de populaţie, care de prea multe ori a fost victima stigmatizării, discriminării şi abuzului," a declarat reverendul Lowell Grisham, conducătorul organizaţiei Chicago Consultation, care susţine egalitatea, conform Guardian.