Exorcistul de top al Bisericii Catolice: Am trimis în iad 160.000 de demoni

464

Exorcistul de top al Bisericii Catolice, care susţine că a trimis în iad 160.000 de demoni, afirmă că ar dori ca Papa Francisc să permită tuturor preoţilor să practice acest ritual, pentru a face faţă cererilor de exorcism în continuă creștere din partea credincioșilor.

Părintele Gabriele Amorth, în vârstă de 88 de ani, care conduce Asociaţia Internaţională a Exorciștilor a afirmat că va cere papei să permită preoţilor să practice exorcisme fără aprobarea bisericii, scrie Christian Post. În prezent, preoţii au nevoie de aprobări speciale din partea episcopilor pentru a realiza acest ritual și rareori le primesc.

„Voi cere papei să acorde tuturor preoţilor autoritatea de a practica exorcisme și să asigure o pregătire adecvată a acestora încă din Seminar. E o cerere uriașă pentru ele", a afirmat Părintele Amorth.

El a explicat că a fost inspirat să facă această cerere după ce l-a văzut pe Papa Francisc realizând ceea ce el insistă că a fost exorcizarea unui om posedat de demoni în Piaţa Sf. Petru. „Papa este și Episcopul Romei, și, ca orice episcop, este și exorcist", a insistat Amorth. „A fost un exorcism adevărat. Dacă Vaticanul neagă acest lucru, nu face decât să demonstreze că n-a înţeles nimic", a adăugat Amorth.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Papa Francisc, exorcistul?