Exorcistul din Chicago: Diavolul e real!

132

Exorcistul oficial al Arhidiocezei din Chicago susţine că „răul este real", dar că trebuie să fim prudenţi atunci când vorbim despre posedare demonică. Când cineva îi spune „Părinte! Sunt posedat de diavol!", Jeffrey Grob nu se grăbeşte să oficieze o şedinţă de exorcizare, ci este mai degrabă rezervat.

Părintele Grob a vorbit despre posedarea demonică şi despre exorcizare în cadrul unei conferinţe care s-a intitulat „Amăgitorul desăvârşit: diavolul în lumea modernă".

„Biserica se străduieşte să evite o abordare senzaţionalistă a acestor lucruri", a declarat Grob. El a precizat că, înainte de atribui anumite manifestări unor influenţe demonice, presupune că există o „explicaţie naturală, organică".

Jeffrey Grob susţine însă că, deşi cazurile de posedare demonică sunt rare, ele există. Anual, se ocupă personal de două sau trei astfel de cazuri. Grob a mărturisit că a văzut obiecte levitând în medii unde prezenţa demonică era intensă. „Diavolul, cel rău, este foarte real", a conchis exorcistul .

Biserica Romano-Catolică recunoaşte că doar anumiţi preoţi, selectaţi şi instruiţi , se ocupă de alungarea spiritelor rele, notează suntimes.com.