Forbes: Tim Tebow, cel mai influent atlet din 2013

10

Tim Tebow nu a câștigat la Super Bowl și recent i s-a desfăcut contractul cu cei de la New York Jets. Cu toate astea, Forbes l-a pus în topul celor mai influneţi atleţi americani din 2013.

Topul nu reflectă părerea celor de la Forbes, ci este alcătuit după datele înregistrate în sondaje realizate de Nielsen și E-Poll Market Research. Astfel, părerea americanilor l-a pus pe Tebow pe primul loc, înaintea medaliaţilor olimpici de anul trecut și înaintea multor altor atleţi care au câștigat diverse titluri, precum Derek Jeter, LeBron James, David Beckham, scrie Chicago Tribune.

Secretul? Tim Tebow este cunoscut mai ales pentru faptul că este un creștin devotat, și unul care nu are nicio reţinere să vorbească despre asta. Probabil că atunci când americanii l-au considerat atletul cu cea mai mare influenţă, nu se gândeau la succesul său în lumea sportului american. Jucătorul de fotbal american, care își picta pe faţă câte un verset din Biblie, înainte de meciuri, a intrat de multe ori în vizorul presei cu remarcile sale religioase, care nu mereu au fost apreciate.

Manifestarea sa vizibilă a credinţei a deranjat atât de mult, încât i s-a interzis să își mai picteze texte biblice pe faţă. În schimb, el a purtat la braţ o banderolă cu un citat din Biblie. „În timpul campionatului naţional, fiecare text biblic pe care îl scriu sub ochi este căutat pe Google, în următoarele zile, de 94 de milioane de ori", mărturisea el la o conferinţă de presă din iulie 2009.