Germania ar putea permite din nou circumcizia

26

Decizia din iunie a judecătorilor din Koln, de a interzice practica circumciziei în jurisdicţia lor i-a scandalizat deopotrivă pe musulmanii şi evreii de pe tot teritoriul Germaniei. Autorităţile locale sunt însă pe cale să permită continuarea, în legalitate, a acestei tradiţii, cu o condiţie.

Dacă părinţii sunt complet informaţi cu privire la riscurile intervenţiei şi persoana care o desfăşoară foloseşte „analgezicul cel mai eficient cu putinţă", atunci tradiţia poate fi continuată, spune textul unei noi legi, care ar putea fi aprobată în următoarele săptămâni.

„Întreaga chestiune a dezbaterii a fost foarte dăunătoare procesului de integrare" a minorităţilor, e de părere medicul de origine siriană, Omar Kezze, actualmente stabilit în Koln. „Suntem în criză financiară, avem extremişti de stânga şi de dreapta, foarte foarte multe atacuri. Sunt multe lucrurile pe care procurorii ar trebui să le combată; dar nu ar trebui să pună sub semnul întrebării o tradiţie care durează de pe vremea lui Avram," a mai spus medicul, citat de Reuters.

Germania găzduieşte nu mai puţin de 4 milioane de musulmani, cei mai mulţi de origine turcă, şi circa 120.000 de evrei.