Germania: Primul rabin inculpat pentru circumcizie

185

O curte din landul german Bavaria a pus sub acuzare pentru vătămare corporală un rabin local care a efectuat o circumcizie. Acesta este primul caz de acest fel, după aprobarea legii împotriva circumciziei, în luna mai.

Rabinul David Goldberg (64 de ani), care este un mohel – rabin însărcinat cu efectuarea ritualului de circumcizie – a fost pus sub acuzare după ce mai mulţi activişti împotriva circumciziei l-au reclamat autorităţilor.

Goldberg este originar din Ierusalim, însă actualmente locuieşte şi lucrează în Hof Saale, Bavaria. El a declarat pentru JTA că nu a mai efectuat recent nicio circumcizie, în Germania. „Doar în străinătate: în Budapesta, în Republica Cehă, în Italia", a precizat rabinul care spune că nu ştie la ce se referă acuzaţiile.

Mohelul a spus că încă nu a primit nicio citaţie oficială şi că va decide ce măsuri să ia după ce va vedea cu ochii lui citaţia. Acuzaţia a fost dezvăluită de principala publicaţie iudaică din Germania – Juedische Allgemeine Zeitung.

Totuşi, rabinul spune că nicio autoritate seculară nu îl va opri să efectueze brit milah (circumcizia) în ţară. Dacă o familie din Germania i-ar solicita să efectueze o circumcizie, a spus Goldberg, va întreba Consiliul Central al Evreilor din Germania cu privire la ce e de făcut. „Acum câteva săptămâni mi-au spus că pot continua", a măturisit rabinul.