Ieri blogger ateu faimos, azi catolic faimos

83

Leah Libresco era cunoscută, în special în Statele Unite, pentru postările sale de blog de pe patforma Atheist Portal. Acum este şi mai cunoscută pentru că după ani de ateism a ajuns la concluzia că Dumnezeu există, s-a convertit la catolicism şi şi-a mutat blogul la Catholic Channel.

Conform postării sale în care a făcut marele anunţ, Libresco explică cum, din poziţia de ateu nu a putut niciodată să îşi explice pe deplin de unde au obţinut oamenii capacitatea de înţelegere a legii morale. Discutând cu o prietenă credincioasă, a fost provocată să găsească sursa legii morale. După ce s-a gândit serios şi-a dat seama că moralitatea nu se trage nici din evoluţie şi nici din filozofie, ci de la Dumnezeu.

Libresco nu a crezut niciodată că legea morală este doar un adevăr abstract şi distant. De fapt credea că este o fiinţă care încorporează adevărul. „M-am gândit că este doar o religie care părea capabilă să ofere calea către acest adevăr viu," povesteşte ea pentru ChristianPost. Acum urmează cursurile de catehizare la o biserică catolică din Washington.

Dar credinţa în Dumnezeu este doar începutul pentru Libresco care spune că încă are întrebări în ceea ce priveşte învăţăturile bisericii catolice la mai multe capitole, cum ar fi homosexualitatea.

Un coleg blogger de la Catholic Channel, a cărui călătorie de la ateism la credinţă e asemănătoare cu a ei, a încurajat-o să înveţe şi să pună întrebări la fiecare pas, dar totodată să accepte că în credinţă, cunoaşterea are limite şi nu toate întrebările au un răspuns. „Am acceptat că sunt câteva lucruri care nu pot fi explicate şi prin asta toate celelalte lucruri au devenit inteligibile. A fost cea mai bună afacere pe care am făcut-o vreodată," a scris Thomas McDonald pe blogul său God and the Machine.