În Bolivia se sărbătoreşte „Ziua Craniului”

118

În luna noiembrie a fiecărui an, locuitorii din La Paz, Bolivia, sărbătoresc „Ziua Craniului" aducând ofrande craniilor unor persoane necunoscute.

Adepţii acestui ritual morbid împodobesc craniile cu flori, ţigări şi cu diverse articole de îmbrăcăminte, le aşază pe mese şi defilează cu ele prin oraş până la capela cimitirului principal.

Potrivit credinţelor antice, oamenii au şapte suflete, iar unul dintre ele rămâne cu craniul şi are puterea de a vizita oamenii în vis, de a vindeca şi de a oferi protecţie. Oamenii păstrează craniile în case, le dau nume şi le ţin în cutii de sticlă sau chiar în altare speciale.

Craniile nu aparţin membrilor familiei, ci unor străini, ele fiind de multe ori recuperate din morminte fără nume, abandonate sau cumpărate.

Ritualul, care este un amestec între credinţele păgâne şi tradiţiile catolice, stârneşte nemulţumirea reprezentanţilor bisericii. Aceştia susţin că oamenii nu ar trebui să scoată craniile din morminte şi nici nu ar trebui să le aducă la biserică pentru a fi binecuvântate, notează dailymail.co.uk.

(Foto: Dreamstime)