În SUA, religiile sunt reci şi distante, spun homosexualii

193

Nu mai puţin de 3 din 10 homosexuali americani consideră religiile din SUA ca fiind reci şi distante, deoarece s-au simţit nedoriţi în lăcaşurile de cult, arată un nou studiu de la Pew Research Center.

Majoritatea homosexualilor consideră că Islamismul (84%), Mormonii (83%), Catolicii (79%) şi bisericile evanghelice (73%) fac parte dintre cele mai neprimitoare şi reci religii, pe când evreii şi protestanţii sunt mai puţin afectaţi de această percepţie (40%), notează Religion News.

Studiul a mai arătat că homosexualii au observat mai multă acceptare din partea societăţii seculare. 29% dintre cei implicaţi în studiu au spus că au fost respinşi de către un prieten apropiat sau de un membru al familiei, iar 21% susţin că au fost nedreptăţiţi la locul de muncă. 50% susţin că nu au nicio religie, comparativ cu 20% dintre heterosexuali. O treime dintre homosexualii care au o religie arată că există un conflict între principiile religiei lor şi orientarea sexuală pe care o au. Dintre cei care susţin că au o religie, 42% sunt creştini, 2% sunt evrei şi 8% au altă religie.

Studiul a fost realizat în perioada 11-29 aprilie pe 1.197 de subiecţi homosexuali.