5.000 de britanici trec anual la islamism

83

Numărul britanicilor care s-au convertit la islamism s-a dublat în ultimii 10 ani. Numărul convertiţilor musulmani din Marea Britanie se ridică la 100.000, iar numărul celor care se convertesc anual este de cca. 5.000.

În Londra anului 2010 au avut loc 1.400 de convertiri la religia musulmană.

Datele au fost oferite de organizaţia Faith Matters, care a realizat un studiu bazat pe datele recensământului din anul 2001, pe date obţinute la nivel local, pe liste cu numărul moscheilor din Marea Britanie şi pe studii similare din Germania şi Franţa (unde sunt înregistrate aproximativ 4.000 de convertiri la islamism, în fiecare an).

Fiyaz Mughal, directorul Faith Matters, consideră că explicaţia pentru numărul mare de convertiri vine din faptul că religia islamică este prezentă în spaţiul public. Curioşi, mulţi caută să afle ce înseamnă această religie, iar unii dintre aceştia decid să devină musulmani.

„Am făcut cunoştinţă cu islamul prin intermediul prietenului meu. Multe persoane mă întreabă dacă m-am convertit din cauza lui, dar nu a avut nicio legătură. Am pornit în propria mea călătorie pentru a descoperi mai multe despre religie. Am crescut în religia creştină, iar islamul mi s-a părut a fi o extensie naturală a creştinismului", a declarat Denise Horsley (23 de ani), pentru independent.co.uk.