Copii ale Coranului, distribuite pe 11 septembrie

26

Pastorul Terry Jones a anunţat că nu este dispus să renunţe la planul anunţat saptămâna trecută de a arde circa 200 de exemplare ale Coranului. Ca răspuns, Consiliul pentru Relaţii Americano-Islamice (CAIR) a anunţat că va distribui 200.000 de copii ale Coranului, „pentru a înlocui cele 200 de cărţi pe care biserica din Florida vrea să le incinereze".

   

    „Acest comportament nefericit," a declarat directorul CAIR, Nihad Awad, referindu-se la campania de ardere a Coranului „ar trebui să genereze un dialog interreligios la nivel naţional." Directorul şi-a mărturisit convingerea, bazată şi pe rezultatele unor sondaje recente, că pe măsură ce oamenii cunosc mai multe despre islam, prejudecăţile lor anti-musulmane scad. „Oamenii ar putea fi surprinşi să afle câte asemănări există între Coran, Biblie şi Tora," a conchis Awad.

    O altă replică la iniţiativa bisericii din Florida aparţine Fundaţiei Militare pentru Libertate Religioasă, care a anunţat miercuri că va trimite copii ale Coranului către generalul american David Petraeus. Acesta din urmă a avertizat publicul că acţiunea de protest a bisericii din Florida periclitează siguranţa soldaţilor americani de pe front, transmite AP.