Femeile bronzate din Iran vor fi arestate

114

    Șeful poliţiei din Teheran, Hossien Sajedinia, a anunţat că femeile și tinerele bronzate vor putea fi arestate pentru dispreţuirea valorilor islamice. Reprezentantul poliţiei a declarat că instituţia pe care o conduce nu va tolera o asemenea situaţie în care „manechine umblătoare" sunt tot mai vizibile în unele zone ale nordului capitalei. „Întâi vom avertiza persoanele descoperite astfel, apoi le vom aresta și încarcera."     Anunţul a venit la scurt timp după ce un cleric important, ayatolahul Kazim Sadighi a atras atenţia asupra faptului că femeile îmbrăcate fără modestie îi deranjează pe tinerii bărbaţi, iar agitaţia aceasta este responsabilă pentru înmulţirea cutremurelor. Un alt ayatolah, Aziz Khoshvaqy, unul dintre cei mai înalţi clerici ai Iranului a avertizat într-o predică recentă în aceeași zonă de nord a Teheranului: „Ieșiţi în stradă și pocăiţi-vă de păcatele voastre. Un necaz sfânt este asupra noastră. Părăsiţi orașul." Nordul capitalei iraniene este cunoscut ca o zonă bogată în care locuitorii sunt mai liberali, acest lucru fiind evident în hainele, comportamentul și ideile seculare vehiculate. (Sursa: Telegraph.co.uk)

    Șeful poliţiei din Teheran, Hossien Sajedinia, a anunţat că femeile și tinerele bronzate vor putea fi arestate pentru dispreţuirea valorilor islamice. Reprezentantul poliţiei a declarat că instituţia pe care o conduce nu va tolera o asemenea situaţie în care „manechine umblătoare" sunt tot mai vizibile în unele zone ale nordului capitalei. „Întâi vom avertiza persoanele descoperite astfel, apoi le vom aresta și încarcera."

    Anunţul a venit la scurt timp după ce un cleric important, ayatolahul Kazim Sadighi a atras atenţia asupra faptului că femeile îmbrăcate fără modestie îi deranjează pe tinerii bărbaţi, iar agitaţia aceasta este responsabilă pentru înmulţirea cutremurelor. Un alt ayatolah, Aziz Khoshvaqy, unul dintre cei mai înalţi clerici ai Iranului a avertizat într-o predică recentă în aceeași zonă de nord a Teheranului: „Ieșiţi în stradă și pocăiţi-vă de păcatele voastre. Un necaz sfânt este asupra noastră. Părăsiţi orașul." Nordul capitalei iraniene este cunoscut ca o zonă bogată în care locuitorii sunt mai liberali, acest lucru fiind evident în hainele, comportamentul și ideile seculare vehiculate. (Sursa: Telegraph.co.uk)