În comunitatea islamică, a început Ramadanul

1367

Musulmanii au început duminică luna Ramadanului în majoritatea ţărilor din Asia. Lideri politici din lumea musulmană au transmis mesaje credincioșilor.

Într-un discurs susţinut duminică pentru a marca începutul Ramadanului, regele saudit Abdullah a criticat dur extremismul religios, jurând să nu lase „o mână de teroriști să îi îngrozească pe musulmani”.

Islamul este o „religie a unităţii, a fraternităţii și a sprijinului reciproc”, însă unii oameni „amăgiţi de vocaţii false, confundă reforma cu terorismul”, a spus monarhul, citat de Agenţia de presă a statului, SPA.

În Indonezia, liderul Frontului pentru apărătorii islamului în capitala Jakarta, Salim Alatas, a anunţat că grupul său va supraveghea orice activitate imorală în timpul postului de Ramadan.

Ramadanul este considerat sacru în tradiţia islamică, fiindcă aceasta este luna în timpul căreia musulmanii cred că profetului Mohamed i-a fost revelat Coranul. Numele vine de la a noua lună a calendarului islamic, însă sărbătorirea potului are loc în fiecare an la altă dată, deoarece el este sărbătorit în funcţie de fazele observabile ale lunii. Deoarece musulmanii consideră că începe o nouă lună atunci când pot vedea luna nouă.

Pe întreaga perioadă a postului, credincioșii nu mănâncă, nu beau, nu fumează și nu întreţin relaţii sexuale, de la răsăritul soarelui până la apus.

Călătorii, femeile gravide, femeile care alăptează și bolnavii pot amâna postul, urmând a-l ţine ulterior. În această lună, considerată a iertării și a milei, musulmanii nu trebuie să mintă, să jignească sau să blesteme.

Află, pe scurt, 5 lucruri esenţiale pe care trebuie să le știi despre Ramadan.