Mâine începe Ramadanul!

365

Pe 1 august începe perioada de post și rugăciune a credincioșilor musulmani, au anunţat mai mult ţări islamice între care Egipt, Arabia Saudită, Liban, Siria, EAU, Iordania, Kuweit, Qatar sau Yemen.

Ramadanul este pentru musulmani luna sfântă în care, de la răsărit la apus timpul este dedicat postului, rugăciunii și introspecţiei spirituale. Nu sunt permise nici consumul de susbtanţe toxice precum tutunul dar nici întreţinerea relaţiilor sexuale sau actele de război, în schimb sunt încurajate acţiunile caritabile. Cele mai mari schimbări se vor vedea, cel mai probabil, în zone afectate de tulburări sociale precum Siria, în care ritmul vieţii, rutina și activitatea zilnică vor cunoaște o scădere considerabilă.

Autorităţile palestiniene din West Bank și Fâșia Gaza vor ajusta orarul de post cu o oră înapoi – începând mai de dimineaţă și terminând mai devreme, în dorinţa de a veni în sprijinul credincioșilor care vor avea de suferit nu doar lipsa hranei ci și căldura unor zile lungi de vară. În fiecare an Ramadanul începe cu aproximativ 11 zile mai devreme decât în anul anterior. Anul acesta se va încheia pe 29 august.