Liga Catolică: „Videoclipul lui David Bowie cu Iisus e o mizerie”

220

Liga Catolică a criticat aspru controversatul videoclip „The Next Day", lansat de David Bowie. Videoclipul „The Next Day" a avut premiera săptămâna trecută, iar vreme de câteva ore a fost interzis pe YouTube.

 

Liga Catolică a luat atitudine printr-un post pe blog, cu titlul „BOWIE'S 'JESUS' VIDEO IS A MESS" (Videoclipul lui Bowie cu Iisus e o mizerie). „David Bowie s-a întors, dar să sperăm că nu pentru mult timp. Seniorul bisexual din Londra a ieșit din nou în lumina refectoarelor, de data aceasta interpretând un personaj ce seamănă cu Iisus și își pierde timpul într-un club de noapte frecventat de preoţi, cardinali și femei pe jumătate dezbrăcate", a scris Bill Donohue, președintele organizaţiei, citat de Daily Mail.

Donohue adduce, de asemenea, în discuţie relaţia cântăreţului cu religia, afirmând despre el că „e cel puţin confuz cu privire la religie". El și-a concluzionat atacul scriind: „Pe scurt, videoclipul reflectă artistul – e o mizerie".De asemenea, într-un articol apărut în publicaţia The Telegraph, fostul Arhiepiscop de Canterbury, Lord Carey, susţine că videoclipul este „juvenil" și îl critică pe Bowie pentru că „a supărat oamenii".

În videoclipul piesei „The Next Day”, David Bowie joacă rolul unui personaj ce vrea să semene cu Iisus Christos. Gary Oldman este un preot ce se roagă pentru sufletul lui Marion Cotillard, o prostituată. În imagini mai apare şi un călugăr care se autoflagelează şi un cardinal care oferă bani unor fete care dansează.

„Dacă imitaţia este cea mai sinceră formă de flatare, probabil creștinii nu ar trebui să se îngrijoreze prea tare la o astfel de exploatare a unor imagini religioase. Nu cred că Bowie ar avea curajul să folosească imagini Islamice. Sincer, nu mă simt ofensat de o astfel de operă juvenilă. Creștinii ar trebui să aibă curajul de a se ridica deasupra acestui limbaj ofensator, deși sper că Bowie va recunoaște faptul că ar putea supăra unii oameni", a scris Lord Carey.