Catolicii cer apărarea libertăţii religioase în SUA

50

În contextul înmulţirii cazurilor de încălcare a libertăţii religioase în lume, grupul Catholic Advocate (CA) din SUA a lansat o campanie naţională de mobilizare a oamenilor de orice religie să lupte pentru protecţia acestui drept la liberă închinare.

Campania lansată de CA include un videoclip pe nume „Common Ground" şi o petiţie adresată Preşedintelui Obama, prin care i se cere să îşi respecte promisiunile promisiunile electorale. Petiţia menţionează explicit un discurs televizat, susţinut de președintele Obama în faţa Universităţii Notre Dame (2009). Președintele a promis că va face eforturi în vederea cooperării şi stabilirii unui teren comun de discuţii pentru probleme decisive, precum cea a avortului.

Pe fondul dublării incidentelor de discriminare religioasă în Statele Unite, în ultimii 13 ani, vicepreşedintele grupului, Matt Smith, a declarat că „în toată istoria Americii nici un alt preşedinte american nu a ciobit cu atâta dezinvoltură din libertăţile religioase", relatează Catholic News Agency.

„Aceasta nu este o problemă a catolicilor", a mai adăugat Smith, „ci este problema libertăţii religioase care îi afectează pe toţi americanii care au o credinţă."

(Foto: Dreamstime)