Lider creștin egiptean imploră creștinii să se roage pentru ţară

54

Un lider creștin din Egipt a deplâns situaţia dramatică în care se află cetăţenii ţării, în special cei creștini, și a solicitat rugăciuni spunând că „acestea sunt cele mai dificile zile la care am asistat vreodată".

„Vă rog să continuaţi să vă rugaţi pentru ţara mea. Acestea sunt cele mai dificile zile la care am fost vreodată martori. Egiptul cel pașnic este acum înglodat în violenţă, ură și dorinţă de răzbunare. Inima mea și inimile a milioane de egipteni creștini și musulmani sângerează văzând cum Egiptul se transformă într-o ţară ciudată, așa cum n-am mai văzut niciodată", scrie liderul într-un editorial publicat de Christian Post. Acesta îi imploră pe cititori să se roage ca „pacea să revină în orașele noastre, ca forţele de poliţie și armate ale Egiptului să manifeste înţelepciune atunci când gestionează problemele majore de securitate, ca puterea uriașă a iubirii și iertării să se reverse peste inimile creștinilor, în timp ce încearcă să urmeze învăţăturile lui Iisus, și ca vocea raţiunii să revină printre protestatarii din Frăţia Musulmană, pentru ca adepţii lor care îi urmează orbește să se oprească."

Situaţia critică din punct de vedere politic și social i-a făcut pe mulţi dintre egipteni să regrete revoluţia prin care președintele Hosni Mubarak a fost înlăturat de la putere. Un sondaj Gallup dat publicităţii vineri arată că cei mai mulţi egipteni sunt îngrijoraţi de „calea întunecată pe care a apucat-o ţara". Întrebaţi dacă cred că Egiptul o duce mai bine sau mai rău decât înainte de demisia lui Mubarak, 80% dintre egipteni au declarat că „mai rău", relatează Christian Post.

În mijlocul conflictelor, veștile despre uciderea a 36 de deţinuţi islamiști care încercaseră, aparent, să evadeze dintr-o închisoare din Cairo, agită și ele spiritele. În timp ce un reprezentant al Ministerului de Interne a oferit declaraţii contradictorii, iniţial spunând că bărbaţii au murit în urma unui atac armat condus de atacatori neidentificaţi, membrii Frăţiei Musulmane acuză că incidentul nu este altceva decât o „asasinare cu sânge rece", informează BBC.