Liderul B. Catolice din Belgia se roagă, în timp ce e atacat cu apă de activiste topless

47

Patru femei, membre a grupării feministe Femen, au întrerupt o cuvântare ţinută de arhiepiscopul André-Marie Leonard, liderul Bisericii Catolice din Belgia, înjurându-l și aruncând cu apă în el.

Protestatarele erau dezbrăcate în partea de sus a corpului, având scrise mai multe sloganuri pe piept, conform CatholicCulture. Arhiepiscopul ţinea un discurs la o dezbatere despre blasfemie și limitele libertăţii religioase, în cadrul Universităţii ULB din Bruxelles.

Într-un exemplu incredibil de gentileţe în faţa unui atac fără precedent, arhiepiscopul a rămas pe scaun, rugându-se cu ochii închiși, în timp ce toate cele patru femei îi aruncau apă în cap și proferau injurii.

Conform Femen, atacul a fost planificat după un interviu de acum trei săptămâni, în care arhiepiscopul Leonard a declarat că, atunci când vorbește cu creștini înclinaţi spre homosexualitate, îi sfătuiește să aleagă o viaţă celibatară.

În 2007, arhiepiscopul a fost acuzat sub legea belgiană anti-rasism, pentru că a declarat că actele homosexuale sunt „anormale". În 2010, a fost ţinta mai multor grupări pro-homosexualitate și a premierului belgian, după ce a spus că SIDA este o consecinţă a unui comportament sexual riscant, ceea ce include și activitatea homosexuală, scrie LifeSiteNews.