Lupta împotriva binelui: ce se întâmplă când Gotham City devine realitate

17

Carnagiul soldat cu 14 morţi și 52 de răniţi ce a avut loc joi seară, într-un cinematograf din orașul Aurora, Colorado, la premiera ultimei părţi a trilogiei The Dark Knight (Cavalerul negru), bazată pe personajul Batman, a lăsat o ţară întreagă în stare de șoc. Însă nu masacrul în sine a șocat, ci faptul că autorul său s-a erijat într-un cavaler al întunericului, a cărui chemare este să facă dreptate.

Puţinii martori care au fost capabili să dea declaraţii au afirmat că atunci când James Holmes a intrat în cinematograf, îmbrăcat într-un costum anti-glonţ și având patru arme și câteva recipiente cu gaz lacrimogen și a început să tragă zeci de gloanţe la întâmplare, atmosfera din Gotham City (orașul în care are loc acţiunea filmelor din seria Batman) a devenit realitate.

Atunci când Holmes a decis să dea viaţă personajului negativ Joker, cel care în filmdorește să-l omoare pe Batman, războiul a încetat să facă parte a unui scenariu fantastic. În plus, masacrul a depășit cu mult nivelul ridicat de agresivitate sadică din film.

Cele mai multe comentarii din publicaţiile creștine au mers mai departe și au făcut o paralelă între masacrul din Colorado și lupta dintre bine și rău, ale cărei consecinţe sunt inevitabile într-o cultură coruptă și obsedată de rău. Deși, în film, Cavalerul Negru este Batman (personajul principal pozitiv), creștinismul asociază răul cu întunericul. Liderii religioși creștini, între care Dr. Albert Mohler, președintele Seminarului Teologic Baptist din SUA, consideră că masacrul dezvăluie consecinţele păcatului și că este responsabilitatea creștinilor să facă din acest pământ un loc mai bun.

În plus, atunci când jurnaliștii de la Christian Post au solicitat liderilor creștini câteva sfaturi pentru a putea preîntâmpina asemenea tragedii, clericii au menţionat că oamenii trebuie să fie sinceri și să înceapă să-și schimbe viaţa pentru ca asemenea incidente să nu ne găsească nepregătiţi.