Majordomul Papei va avea un nou loc de muncă

94

Recent graţiat de Suveranul Pontif, fostul valet al Papei Benedict al XVI-lea, Paolo Gabriele, ar putea începe în curând să lucreze la spitalul pediatric al Vaticanului, Bambino Gesù, relatează Catholica.org.

Într-un comunicat publicat cu ocazia graţierii din 22 decembrie 2012, Secretariatul de Stat al Vaticanului a subliniat că Gabriele, „deşi nu îşi poate relua lucru la precedentul loc de muncă şi nu poate continua să locuiască în Vatican", a primit din partea Sfântului Scaun „posibilitatea de a-şi relua cu seninătate viaţa alături de familia sa".

„S-a ţinut cont de situaţia familiei sale şi de bunăvoinţa cu care Papa a dorit să intervină în această situaţie", a explicat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, pr. Federico Lombardi, „şi astfel a fost oferită posibilitatea unei locuinţe şi a unui loc de muncă, dar nu în sediul Cetăţii Vaticanului".

Paolo Gabriele recunoscuse că a furat corespondenţa privată a Papei şi i-a dat-o jurnalistului Gianluigi Nuzzi. Acesta a scris ulterior o carte în care denunţă intrigile şi lupta internă pentru putere de la Vatican, dar face şi afirmaţii nedovedite despre corupţia şi legăturile homosexuale de la vârful conducerii Bisericii Catolice.