Medvedev: Renaşterea ortodoxiei ruse e un miracol

154

Preşedintele rus Dmitri Medvedev consideră că reînviorarea creştinismului ortodox din Rusia, în ultimele două decenii, este un „miracol". Mai mult, liderul de la Kremlin apreciază colaborarea dintre Biserica Ortodoxă Rusă şi instituţiile statului ca fiind deosebit de fructuoasă.

Preşedintele Rusiei a declarat, la o întâlnire cu Patriarhul Chiril al Moscovei şi cu membrii comunităţii ortodoxe din Rusia, că în urmă cu 20 de ani nu şi-ar fi imaginat o renaştere atât de rapidă a credinţei şi o creştere atât de spectaculoasă a numărului de enoriaşi.

Medvedev a atribuit această reînviorare a creştinismului ortodox eforturilor Patriarhului, clericilor şi donatorilor, precum şi politicilor statului. Totodată, el a subliniat importanţa introducerii religiei în programa şcolară, declarând că, în prezent, această materie este predată în 10.000 de şcoli din 21 de regiuni ale Rusiei.

Preşedintele rus consideră că, de fapt, creştinismul ortodox a ajutat Rusia să-şi păstreze valorile tradiţionale şi să contracareze doctrinele care dau naştere la conflicte sociale, ostilitate, violenţă şi instabilitate.

„Trebuie să avem dorinţa de a promova valorile tradiţionale în ţara noastră. Acest lucru este deosebit de important în această lume complexă, aflată în permanentă schimbare. (…) Ortodoxia îi ajută pe oameni să îşi găsească drumul în viaţă", a conchis Medvedev, notează interfax-religion.com.

(Foto: Dreamstime)