Metoda unui preot de a atrage oamenii la biserică

200

Un preot catolic mexican a ales o metodă cel puţin inedită pentru a atrage atenţia credincioşilor şi a-i convinge să vină din nou la biserică.

Preotul este îmbrăcat cu o robă albă care are pe spate un desen cu Superman, personajul din benzile desenate, iar pe guler este simbolul lui Batman. În partea din faţă, credincioşii se uită la un alt personaj drag copiilor: Spiderman (Omul Păianjen).

Părintele Humberto Alvarez spune că scopul este să iasă din tradiţie şi protocol pentru a-i atrage pe enoriaşi să vină mai des la biserică, în special pe cei mai tineri. Părintele foloseşte de asemenea povestea Omului Păianjen în predicile sale, pentru a-i inspira pe copii.

În biserică e o adevărată frenezie când părintele Alvarez scoate puşca de jucărie cu apă sfinţită şi toţi copiii se înghesuie la altar să fie stropiţi.

Metoda sa dă roade. În acel orăşel din Mexic, doar biserica sa era plină duminică, iar celelalte erau goale. „Timp de 11 ani locul acesta era mort. Datorită noului stil de a predica, oamenii au răspuns în număr covârşitor," povesteşte părintele pentru CNN.

Părintele Alvarez spune că autorităţile catolice i-au permis să adopte acest stil şi că deşi cei mai conservatori nu au fost de acord, cei mai mulţi preoţi sunt încântaţi de soluţia găsită pentru orăşelul devastat de războiul cu drogurile.