Măicuţa Cristina câștigă „Vocea Italiei”

989

O tânără măicuţă care a devenit o senzaţie pe internet după ce a apărut în emisiunea „The Voice” (Vocea), versiunea din Italia, a reușit să câștige finala emisiunii de talente.

Măicuţa Cristina Scuccia nu a ieșit din hainele monahale, iar singurul accesoriu pe care l-a purtat a fost cruciuliţa de la gât, însă nu s-a ferit de cântece și mișcări de dans ritmate, spre deliciul publicului, care prin vot i-a conferit marele premiu, un contract cu Casa de discuri Universal.

Melodia cu care a participat la preselecţii are deja mai mult de 50 de milioane de vizualizări pe Youtube. Măicuţa de 25 de ani crede că melodiile ei exprimă „frumuseţea lui Dumnezeu”, căruia I-a mulţumit pentru victorie.

„Nu sunt aici pentru a începe o carieră, ci pentru a împărtăși un mesaj”, a declarat sora Cristina, care a ţinut să adauge că urmează chemarea papei Francisc făcută Bisericii Catolice de a se apropia de oamenii obișnuiţi. La sfârșit, a recitat rugăciunea Tatăl Nostru.

Scopul principal al participării la acest concurs televizat a fost evanghelizarea. Întrebarea este cât de eficientă a fost această abordare și dacă scopul scuză mijloacele? Aceasta nu este prima poveste de acest gen și sora Cristina ar putea avea câteva lucruri de învăţat de la Jeanine Deckers, măicuţa cântăreaţă „originală”, așa cum a fost botezată de mass-media.

Deckers a fost o măicuţă din Ordinul Dominican, care și-a început cariera compunând și cântând melodii cu surorile ei în Waterloo, Belgia. Încurajată de superiori, a decis să înregistreze câteva melodii la Casa de discursuri Philips în 1961, iar doi ani mai târziu, hitul „Dominique” a dominat topul Billboard din Statele Unite pentru patru săptămâni la rând și a vândut mai mult de 1 milion de copii peste tot în lume.

Deckers a devenit o celebritate peste noapte și a fost subiectul unui film biopic, din 1966. În ciuda succesului, Deckers nu a reușit să câștige prea mulţi bani, cariera sa muzicală s-a stins repede, iar relaţia cu superiorii s-a deteriorat.

Sentimentele anticatolice pe care le-a dezvoltat în timp au determinat-o să părăsească mănăstirea. În 1985, măicuţa s-a sinucis, după 10 ani petrecuţi cu partenera sa, Annie Pécher. A continuat să compună și să cânte până în momentul tragicei sale morţi.

Foto: captură YouTube

Eliza Vlădescu
După absolvirea Facultății de Comunicare și PR din cadrul SNSPA, Eliza Vlădescu a dat televiziunea pentru presa scrisă și de mai bine de 8 ani nu s-a uitat înapoi. Eliza face parte din echipa permanentă de redactori a revistei Semnele timpului.