Papa a vorbit despre Noua Evanghelizare

55

„Noi trăim astăzi într-o epocă a noii evanghelizări. Orizonturi largi se deschid pentru Evanghelie, în timp ce regiunile cu o veche tradiţie creştină sunt invitate să redescopere frumuseţea credinţei. Protagoniştii acestei misiuni sunt bărbaţii şi femeile care, asemenea Sf. Pavel, pot spune: «Pentru mine, a trăi este Christos»."

Papa Benedict al XVI-lea a vorbit la Castelul Gandolfo despre Noua Evanghelizare, anticipând astfel sinodul episcopilor care va avea loc la Roma, în octombrie 2012, cu tema „Noua Evanghelizare".

Suveranul pontif a făcut din subiectul Noii Evanghelizări unul dintre pilonii pontificatului său, notează Catholic Online. În acest sens a fost înfiinţat şi Consiliul Pontifical pentru Evanghelizare a cărui sarcină este să susţină şi să promoveze evanghelizarea ţărilor unde religia nu mai este o realitate în viaţa zilnică a oamenilor.

Biserica este prin însăşi natura sa o instituţie misionară şi fiecare creştin botezat are datoria să participe la activitatea sa de predicare a Evangheliei, a declarat liderul catolic. „Dragi prieteni, Evanghelia a schimbat lumea şi încă o schimbă, asemenea unui râu care udă un câmp întins", a spus Benedict în finalul cuvântării sale.

(Foto: en.wikipedia.org)