Premieră: Un templu Mormon îşi deschide porţile

61

Evenimentul are loc în cel de-al 137-lea templu mormon din lume, şi anume cel construit în Kansas, care este deschis publicului până pe 28 aprilie. Premiera constă în faptul că, până acum, nimeni care nu este de confesiune mormonă nu a avut acces într-un templu.

În mod obişnuit, templul este folosit numai în ocazii deosebite, cum sunt căsătoriile şi botezurile, fiind închis inclusiv duminica. Aceasta se explică prin faptul că templul este considerat un loc sfânt, în care au acces doar cei care respectă poruncile lui Dumnezeu şi, sunt, prin urmare, demni să intre în locaş. Serviciile divine săptămânale au loc în bisericile mormone.

Deşi costul construcţiei nu a fost dezvăluit, reprezentanţii CNN care au făcut turul Templului au afirmat că Templul din Kansas a costat peste 10 milioane de dolari şi este de o capodoperă arhitecturală şi de design. În fiecare cameră se găseşte un candelabru din cristale Swarovski, iar materialele de construcţie din templu sunt dintre cele mai rare: granit auriu de Kashmir şi lemn natural de anin importat din Africa. Pereţii sunt decoraţi cu scene din viaţa lui Iisus Christos.

Fiecare dintre camerele templului deserveşte un scop ritualic: camera în care au loc botezurile are în centru un bazin pe care se află 12 boi, repezentând cele 12 seminţii ale poporului Israel; camera în care au loc căsătoriile are oglinzi mari poziţionate faţă în faţă pentru a simboliza eternitatea unificării lor; camera celestă este un loc al meditaţiei şi are geamuri mari pe tavan, ce îndeamnă credinciosul să priveasc în sus, spre casa cerească pe care a pregătit-o Dumnezeu pentru copiii Săi. 

Templul va fi dedicat pe data de 6 mai, după care nu va mai fi deschis publicului larg.