Nick Vujicic scrie despre credinţă și binecuvântările căsniciei

914

Evanghelistul Nick Vujicic călătorește în toată lumea pentru a transmite un mesaj de speranţă în Dumnezeu și în puterea Lui de a ajuta oamenii să treacă prin dificultăţi. Și despre dificultăţi știe ce vorbește, din moment ce s-a născut fără mâini și fără picioare. În curând va publica și a doua carte, Unstoppable: The Incredible Power of Faith in Action, în care povestește cum a trecut prin cea mai grea perioadă din viaţa lui și a ajuns astăzi să aibă parte de binecuvântările căsătoriei.

În prima lui carte, Life Without Limits, Vujicic a scris despre multele probleme pe care le-a avut de înfruntat în viaţă, din cauza condiţiei sale rare. Însă, în ultima sa carte vorbește despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Kanae, de la care așteaptă primul copil. Pe 12 februarie 2012, omul fără mâini și fără picioare, vorbitor inspiraţional australian, consideră că a primit cea mai mare binecuvântare de la Dumnezeu după salvarea sa, prin căsătoria cu Kanae Miyahara.

Mulţumindu-I mereu lui Dumnezeu pentru că părinţii săi nu au aflat la timp ca să îl avorteze că suferea de tetra-amelia, o afecţiune rară caracterizată prin absenţa tuturor celor patru membre, Vujicic se întreba chiar și în cadrul discursurilor sale motivaţionale, ce fată ar vrea să se căsătorească cu unul ca el.

Vujicic este cunoscut în toată lumea pentru discursurile sale inspiraţionale și pentru prima sa carte, în care le spune celor care se gândesc că vor fi fericiţi doar atunci când se vor căsători, vor avea serviciu, vor economisi bani, sau vor avea mai mulţi prieteni, că aceste lucruri nu garantează fericirea.

Unul dintre lucrurile care l-au inspirat să scrie a doua carte, după ce prima a fost tradusă în 30 de limbi și vândută în 750.000 de exemplare, a fost că primea scrisori sau e-mailuri de la oameni care spuneau că înainte de a citi cartea sa, plănuiau să se sinucidă.

Astfel că, în ultima sa carte Vujicic dedică câteva capitole acestei probleme, a suicidului și a hărţuirii fizice, psihice sau verbale, care poate duce la asta. Evanghelistul împărtășește cu cititorii săi o experienţă de când avea 10 ani și a fost aproape de a-și lua viaţa, din cauză că nu vedea niciun viitor pentru el. Ironizat la școală, a intrat într-o depresie puternică și a încercat să se sinucidă prin înec. S-a oprit, povește el, din dragoste pentru părinţii lui. Deși s-a rugat ca Dumnezeu să facă un miracol și să îi crească braţe și picioare, tânărul a trebuit să accepte că acest miracol nu avea să se întâmple.

Astfel că una dintre temele principale ale cărţii este despre importanţa de a crede în Dumnezeu, în ciuda greutăţilor le care le rezervă viaţa fiecărei persoane în parte.

„Cred că cea mai mare tentaţie este de a ne simţi confortabili, satisfăcuţi cu vieţile noastre," a declarat Vujicit pentru Christian Post. „Sentimentul că ai tot ce ai nevoie, că totul merge bine, că nimeni nu e bolnav, duce la ideea că nu ai nevoie de Dumnezeu, și îmi pare rău pentru acești oameni, deoarece Dumnezeu este Cel care dă pacea și speranţa adevărată, speranţa care te ajută să treci peste lucruri care nu pot nu fi reparate cu bani, precum vină, rușine, frică sau lipsa unui scop în viaţă," a mai spus el.

Vujicic a pus accent pe faptul că în viaţă nu contează să te simţi confortabil, ci să faci o diferenţă. El a continuat, „Când vii la Dumnezeu, realizezi cât de mult Te-a iertat și simţi nevoia de a împărtăși asta și cu cei care cu înţeleg că singura cale de a ajunge în Rai, ceea ce e mult mai bine decât a te bucura de picioare și mâini pe Pământ, este să realizeze efectiv că asta este cu adevărat posibil."

Conform Christian Post, câteva capitole din carte se concentrează pe diverse probleme ale drepturilor omului, pe cazuri de persecuţie religioasă care au loc în prezent în lume, și pe experienţa lui Vujicic de a convinge oamenii să facă o diferenţă în viaţa celor persecutaţi și a celor în nevoie. Evanghelistul notează că există în lume multe religii care încearcă să atragă adepţi, dar creștinismul este special, datorită credinţei că Iisus este Fiul lui Dumnezeu.

„Fiţi întotdeauna pregătiţi să spuneţi ce credeţi și să oferiţi explicaţii. Dar întotdeauna să o faceţi cu dragoste și respect," îi învaţă Vujicic pe cititorii săi.