Papa Benedict a sanctificat şapte persoane

84

O femeie amerindiană se numără pe lista celor şase persoane care au fost declarate sfinte de către Papa Benedict al XVI-lea, în cadrul unei ceremonii organizate în piaţa Sfântul Petru, la începutul noului „an al Credinţei", transmite BBC.

Kateri Tekakwitha, care a trăit în secolul XVII, i-a impresionat pe misionari cu spiritualitatea ei profundă. Potrivit tradiţiei catolice, pentru ca un credincios să fie elevat la rangul de sfânt este nevoie de „mărturia" unui miracol. Despre Kateri Tekakwitha se spune că ar fi salvat de la moarte un copil infectat cu o bacterie foarte puternică.

Reporterul BBC Alan Johnston apreciază că există simţământul că Biserica Catolică a decis sanctificarea unui amerindian pentru a întări credinţa comunităţii amerindiene catolice, criticate de alţi amerindieni că a cedat influenţei impuse de colonizatorii europeni.

La fel ca Tekakwitha, o călugăriţă care a îngrijit de o colonie de leproşi din Hawaii şi un misionar francez ucis în Madagascar au fost recunoscuţi ca simboluri de statornicie şi dedicare faţă de credinţă.