Papa binecuvânteză social media

58

Papa Benedict al XVI-lea a pregătit marţi un mesaj despre social media şi comunicarea online, sfâtuindu-i pe utilizatorii catolici să fie respectuoşi şi să nu se concentreze prea mult pe popularitatea lor online. Mesajul suveranului pontif are ca temă "Tăcerea şi cuvântul: calea către evanghelizare"şi este unul dintre demersurile premergătoare celei de-a 46-a Zi a Comunicării sociale, care va fi sărbătorită pe 20 mai 2012.

Cea mai mare parte a mesajului se concentrează pe atenţia deosebită pe care creştinii trebuie să o acorde diferitelor tipuri de site-uri, aplicaţii şi reţele sociale. Acestea îi pot ajuta pe credincioşi să găsească timp de reflecţie şi meditaţie autentică şi pot fi, în acelaşi timp, ocazii de rugăciune şi împărtăşire a Cuvântului lui Dumnezeu.

Papa a precizat că nivelul la care a ajuns comunicarea online demonstrează neliniştea fiinţei umane care caută neîncetat adevăruri care să îi ofere sens şi speranţă. De aceea, el a numit reţelele sociale şi motoarele de căutare "începutul comunicării pentru mulţi oameni care căută sfaturi în ceea ce priveşte direcţia bisericii" şi îndrumă către o practică mai puţin controversată: echilibrarea vieţii online cu cea reală.

În final, suveranul pontif i-a încurajat pe utilizatorii online să fie deschişi şi sinceri în actul comunicării şi să nu confunde cunoştinţele online cu prieteniile profunde şi de durată. "Este important să vă amintiţi mereu că o cunoştinţă din lumea virtuală nu poate să ia locul interacţiunilor directe", a precizat el.Surse: Time, Radio Vaticana, AFP, Reuters