Papa: Creştinii, grupul cel mai discriminat din lume

14

Papa Benedict al XVI-lea a atras atenţia asupra ostilităţii şi persecuţiilor îndreptate împotriva creştinilor din lume şi, mai ales, din Europa. Secularismul s-a dovedit la fel de rău ca fanatismul religios, a declarat suveranul pontif.

Creştinii sunt mai persecutaţi decât orice alt grup religios, în întreaga lume. Lipsa libertăţii religioase şi a libertăţii de manifestare a credinţei au fost catalogate de Papa drept o ameninţare „intolerabilă" la adresa securităţii internaţionale.

„Îmi exprim, de asemenea, speranţa că în Occident şi mai ales în Europa se va pune capăt ostilităţii şi prejudecăţilor îndreptate împotriva creştinilor pentru că ei sunt hotărâţi să dea vieţii lor o direcţie întemeiată pe principiile şi valorile prezentate în Evanghelie", a declarat Benedict al XVI-lea.

Rădăcinile creştine ale Europei sunt fundamentale pentru a înţelege rolul continentului european în viitor, a mai precizat Papa, notează Reuters.

Papa a vorbit din nou despre situaţia creştinilor din Orientul Mijlociu, unde aceştia reprezintă o minoritate. Mesajul său a fost prezentat în perspectiva Zilei Internaţionale a Păcii, care va fi sărbătorită de Biserica Romano-Catolică în data de 1 ianuarie 2011.