Papa Francisc: E timpul să mergem la biserică

165

În timpul serviciului divin de pe 4 februarie, Papa Francisc a ţinut să le amintească credincioșilor că o viaţă de credinţă care este practicată în afara bisericii este o contradicţie în termeni.

Papa Francisc a pus un accent deosebit pe fidelitate. Fidelitate faţă de biserică, faţă de învăţăturile ei, faţă de crezul ei, faţă de doctrină. Umilire și fidelitate, la asta îi îndeamnă papa pe toţi creștinii.

El l-a mai citat și pe Papa Paul al VI-lea care a spus că „este o dihotomie absurdă să Îl iubești pe Iisus, dar să nu iubești biserica, să asculţi de Iisus, dar să nu asculţi de biserică, să fii cu Iisus la marginile bisericii. Nu este posibil, asta este o fantezie", citează Catholic Online.

Astăzi este uşor să găsim scuze pentru a nu merge la biserică. De fapt, 80% dintre americani găsesc scuze suficient de bune pentru a nu o face, de la aniversări şi cumpărături la ipocrizia liderilor religioşi şi dubii spirituale.

Unul dintre principalele motive pentru care ne găsim în această situaţie este pentru că am permis consumerismului să se furișeze și în biserică, explică pastorul Duke Taber într-un editorial pe Christian Post.

Drept urmare, mulţi creștini văd serviciile divine ca un spectacol, nu ca o comunitate. Când spectacolul nu mai place, publicul caută alt show. Așa a apărut un cunoscut efect secundar al consumerismului creștin: „turistul" de biserică.

Citește despre cele trei efecte negative ale consumerismului asupra bisericilor aici.

Experienţele spirituale nu pot fi apreciate pe deplin dacă nu sunt împărtăşite cu prietenii din biserică, iar timpul petrecut împreună câteva ore săptămânal creează o uniune semnificativă între cei prezenţi. În plus, relaţiile care se creează în biserică facilitează şi încurajează responsabilitatea socială şi civică, prin valorile pe care le promovează.

Citește și De ce să mai mergem la biserică.

Niciun articol afișat