Papa Francisc îl primeşte pe Vladimir Putin la Vatican

257

Ieri, 25 noiembrie, Papa Francisc s-a întâlnit cu preşedintele rus, Vladimir Putin pentru a aborda subiecte precum conflictul din Siria şi altele legate de Orientul Mijlociu.

Luni, 25 noiembrie, Papa Francisc s-a întâlnit cu preşedintele rus, Vladimir Putin pentru a aborda subiecte precum conflictul din Siria şi situaţia Orientului Mijlociu.

În cadrul întâlnirii, care a durat 35 de minute, cei doi au discutat despre nevoia unei soluţii paşnice pentru conflictul din Siria, prin intermediul negocierilor. Într-un comunicat al Vaticanului referitor la această întâlnire se menţionează faptul că cei doi au vorbit despre nevoia unor măsuri urgente pentru încetarea violenţei, în care să fie implicate diferitele grupuri etnice şi religioase, dat fiind rolul lor, indispensabil în această societate, notează Mediafax.

Putin i-a mulţumit pontifului pentru scrisoarea pe care a trimis-o cu ocazia summit-ului G20, la St. Petersburg, în septembrie, în care pleda pentru evitarea măsurilor militare în rezolvarea conflictului din Siria. De asemenea, potrivit comunicatului, cei doi au vorbit şi despre viaţa comunităţii catolice în Rusia, moment în care Papa Francisc a subliniat contribuţia creştinismului în cadrul societăţii moderne.

După audienţa cu Papa Francisc, Putin a discutat cu secretarul Vaticanului, Pietro Parolin şi cu secretarul pentru Relaţiile cu Statele, Dominique Mamberti, despre anumite subiecte internaţionale şi despre relaţiile bilaterale între cele două state.

După cum este obiceiul, Papa Francisc i-a dăruit lui Vladimir Putin un mozaic cu o panoramă a grădinilor Vaticanului, iar acesta i-a dăruit pontifului o icoană, una dintre cele mai venerate de către Biserica Ortodoxă.

Aceasta a fost a patra vizită a lui Putin la Vatican, de când este la putere. În anul 2000 şi 2003 s-a întâlnit cu Papa Ioan Paul al II-lea, apoi, în anul 2007 cu Papa Benedict al XVI-lea şi acum, cu Papa Francisc.