Papa Francisc semnalează viitoarea misiune a Bisericii Catolice

934

Reînvierea credinţei catolice în acele locuri în care şi-a pierdut mult din splendoare ar fi primul pas către „Noua Evanghelizare" pe care şi-o doreşte Papa Francisc.

„Speranţa mea este că această călătorie pe care Biserica o începe astăzi…să fie de folos pentru evanghelizarea acestui oraş," a declarat de la balcon Francisc în faţa italienilor strânşi să îl vadă pe noul papă, miercuri seara.

Observatorii spun că această remarcă a fost făcută cu un scop clar. Italienii se aşteaptă ca noul papă să revigoreze Biserica prin această „Nouă Evanghelizare", care înseamnă şi readucerea în Biserică a catolicilor inactivi. Aşa ar duce mai departe moştenirea lăsată de Papa Ioan Paul II, care a introdus termenul de „Noua Evanghelizare", dar şi Papa Benedict care i-a continuat eforturile în Vestul secularizat, scrie Christian Science Monitor.

„Alegerea acestui papă reprezintă determinarea cardinalilor de a face din „Noua Evanghelizare" prima prioritate," crede Matthew Bunson, istoric, jurnalist catolic şi autor al unei viitoare biografii despre Papa Francisc.