Papa Francisc surprinde din nou, îmbrăţișând un alt om desfigurat

76

La două săptămâni după ce ce Papa Francis a arătat compasiune și empatie faţă de un bărbat ce suferea de o boală îngrozitoare, același papă îi aduce bucurie unui alt bărbat desfigurat.

În cele 8 luni de la numirea sa, Papa Francis, a revitalizat Biserica Catolică și acţiunile sale au atins mulţi credincioși, dar și necredincioși, peste tot în lume. Sever faţă de corupţia din cadrul bisericii și din afara ei, papa dă dovadă și de o compasiune surprinzătoare faţă de enoriași.

Săptămâna trecută, în cadrul audienţei din Piaţa "Sf. Petru", Papa Francis I s-a oprit să stea de vorbă și să îmbrăţișeze un bărbat foarte desfigurat. Nu se cunoaște identitatea acestui bărbat și nici împrejurările în care și-a pierdut cea mai mare parte din faţă, informează DailyMail.

Aceste gesturi ale papei nu trec nevăzute. Faptele sale sunt considerate a fi cauza creșterii cu 20% a comunităţilor din Marea Britanie. În plus, în Italia jumătate din preoţi au sesizat o creștere surprinzătoare în rândul celor care sprijină biserica. De asemenea, liderii catolici din Franţa, SUA și America Latină au raportat o creștere a numărului celor care merg la biserică.

La scurt timp după numirea sa în funcţie, Papa Francis I le-a scris pe Twitter celor 3,2 milioane de fani ai săi următoarele: „Papa trebuie să le slujească tuturor oamenilor, în special săracilor, celor slabi și celor vulnerabil."