Papa: Ignoranţa religioasă, o problemă gravă azi

22

„Teologia este o sursă de înţelepciune, bucurie şi de mirare ce nu ar trebui să fie rezervată numai pentru seminarişti, preoţi şi persoane consacrate", a declarat Papa Benedict al XVI-lea în timpul vizitei „ad limina" (vizita la mormintele apostolilor) al celui de-al treilea grup de Episcopi din Conferinţa Episcopală Franceză, citează Catholica.org.

Cuvinte cu un ecou aparte pentru urmașii reformatorilor care, în secolul XVI, au luptat împotriva clerului catolic tocmai pentru a face ca oamenii de rând să poată ajunge și ei la învăţătura religioasă la care doar feţele bisericești aveau acces.

În timpul discursului său, Papa a lăudat iniţiativele unor dieceze franceze de a încuraja o mai bună cunoaştere a teologiei în rândul tinerilor care studiază alte discipline. „Teologia este o sursă de înţelepciune, bucurie şi de mirare ce nu ar trebui să fie rezervată numai pentru seminarişti, preoţi şi persoane consacrate", a adăugat el.

Pontiful a încheiat menţionând şcolile catolice, care „au modelat viaţa creştină şi culturală" a Franţei, şi care poartă „o responsabilitate istorică".