Papa în dialog cu tinerii: Aveţi curaj să vă căsătoriţi și să faceţi copii

522

Într-o întâlnire cu tinerii, pe 4 octombrie, în Assisi, Italia, Papa Francisc a oferit mai multe sfaturi, pornind de la situaţii practice, până la evidenţierea principiilor catolice despre formarea unei familii.

Într-un timp în care drepturile individuale sunt puse pe primul loc, iar criza financiară promovează un stil de viaţă egoist, Papa admite că pentru facerea unor pași decisivi, precum căsătoria sau naşterea unui copil, este nevoie de curaj. Dar acestea sunt deciziile „binecuvântate de Dumnezeu", citează LifeSiteNews.

Întrebat de o femeie ce ar putea să facă pentru a-şi convinge fiul de 30 de ani să se căsătorească, Papa a sfătuit-o, mai mult în glumă, să nu îi mai calce cămășile. Dar a luat foarte în serios subiectul, spunându-le tinerilor că la fel ca preoţia, căsătoria este o „vocaţie reală". „Doi creștini care se căsătoresc au recunoscut în iubirea lor chemarea Domnului, vocaţia de a forma o nouă viaţă din cei doi, bărbat și femeie", citează Catholic News.

Papa a mai criticat cultura divorţurilor, ideea că este bine ca relaţiile să dureze doar atât timp cât nu există dificultăţi, sau cât durează pasiunea, spunând că acest comportament este egoist. „Căsătoria este pentru viaţă, știaţi?" a întrebat papa.

Ca un ultim sfat practic, el le-a spus tinerilor să nu încheie niciodată ziua supăraţi unii pe alţii. „Certaţi-vă cât vreţi, chiar dacă zboară farfuriile prin casă, dar niciodată să nu încheiaţi ziua fără să vă împăcaţi", a spus el.