Papa în Rio avertizează împotriva idolilor moderni și a legalizării drogurilor

41

De la începutul săptămânii, Papa Francisc se află în Brazilia, în prima sa vizită oficială ca papă. Discursurile sale au conţinut mesaje de avertizare importante, împotriva legalizării drogurilor și a idolatrizării „banilor, a puterii și a plăcerii".

De la începutul săptămânii Papa Francisc se află în Brazilia, în prima sa vizită oficială ca papă. Discursurile sale au conţinut mesaje de avertizare importante, împotriva legalizării drogurilor și a idolatrizării „banilor, a puterii și a plăcerii".

Papa Francisc a ţinut un discurs emoţionant miercuri, în prima sa liturghie internaţională, făcând un apel la credincioșii catolici să se ferească de materialism și toate capcanele sale. „Rezistaţi idolilor efemeri ai puterii, banilor și plăcerii", a transmis Papa în timpul slujbei, care s-a ţinut în Aparecida, un mic oraș între Rio și Sao Paulo, scrie AP.

Înapoi în Rio, Francisc a ajuns la un spital al Sf. Francisc de Assisi, unde mai mulţi foști dependenţi de droguri și-au povestit experienţele. Când Papa a vorbit câteva minute mai târziu, el a dat vina pe „traficanţii morţii" care vând droguri și „cultivă seminţele suferinţei, violenţei și morţii".

Discursul său a luat o turnură politică atunci când a condamnat mișcarea de legalizare a drogurilor. America Latină se confruntă cu o mișcare din ce în ce mai puternică pentru liberalizarea vânzării de marijuana și a altor narcotice, după zeci de ani de război violent și ineficient împotriva mafiei drogurilor.

„O reducere a numărului de dependenţi de droguri nu va fi obţinută prin liberalizarea drogurilor, așa cum se încearcă în mai multe părţi din America Latină. Mai degrabă este necesar să vedem care sunt problemele care duc la dependenţa de droguri și să promovăm egalitatea, să îi educăm pe tineri, să îi ajutăm când le este greu și să le dăm speranţă pentru viitor", citează Guardian.

Liderii din mai multe ţări precum Columbia, Bolivia, Ecuador și Guatemala apelează pentru legi mai moi în privinţa drogurilor, spunând că politicile severe de până acum nu au reușit să reducă deloc cerinţa. America Latină este furnizorul mondial de cocaină.