Papa lansează „Anul Credinţei”

11

Joi, Papa Benedict a deschis „Anul Credinţei" cu o mesă în Piaţa Sf. Petru. Scopul principal al acestui proiect este să „reînvie în întreaga Biserică acea tensiune pozitivă- acea nevoie de a-l anunţa pe Iisus, din nou, omului contemporan," scrie Catholic Culture.

Joi, Papa Benedict a deschis „Anul Credinţei" cu o mesă în Piaţa Sf. Petru. Scopul principal al acestui proiect este să „reînvie în întreaga Biserică acea tensiune pozitivă- acea nevoie de a-L anunţa pe Iisus, din nou, omului contemporan," scrie Catholic Culture.

„Anul Credinţei" începe cu a 50-a aniversare a Conciliului Vatican II, „nu pentru a onora o aniversare, dar mai ales pentru că acum este o nevoie mai mare decât era acum 50 de ani," a declarat Papa.

Ultimele decenii au fost marcate de avansul unei „deşertificări spirituale". Pe vremea Conciliului, viaţa fără Dumnezeu era cunoscută prin câteva pagini de istorie, azi însă, „o vedem în fiecare zi în jurul nostru" a declarat Papa în timpul mesei. Dar ce este şi mai important este că tocmai din aceste experienţe poate fi redescoperită bucuria credinţei, care este de o importanţă vitală pentru omul credincios.

Papa Benedict a mai subliniat faptul că „Anul Credinţei" ar trebui să fie adânc înrădăcinat în adevărurile catolicismului şi în concordanţă perfectă cu Conciliul Vatican II. Spiritul Conciliului, care trebuie asumat în acest an, este cel al evanghelizării, de a îndeplini cerinţa lui Iisus de a răspândi Cuvântul la toate popoarele.